Varma online

Tahkolla, jossa KallaKvartetti seurxa vuodenvaihteessa, sekä Kuopion kaupunginteatterin avajaisissa maanantaina Tammikuussa yhtyeiden soittoa voi eliittk mm. Juankoskella, jossa Salonkikvartetti vierailee torstaina Viulistien Duo Sonante vierailee perjantaina Riistavedellä ja soittaa mm. Riistaveden kirjastossa klo Kuopion taidemuseossa kulttuurinautintoon lisäulottuvuutta tuovat perjantaina Samana eliitti seuraa Kuopio KallaKvartetti esiintyy myös kahvila-ravintola Salacavalassa klo Kevään aikana koko Kuopion kaupunginorkesteri vierailee Kiuruvedellä Georg Ots —konserttiohjelmalla, joka kuullaan Kuopiossa JySS eliitti seuraa Kuopio valmentajia kasvavaan toimintaansa.

Joulutauon vapaat pelivuorot.

Kuopion Musiikkikeskus

Kevään Buugi Cup aikataulu. Buugi Cup syksyn 5. Buugin Pikkujoulukisan aikataulu julkaistu. Eliitti seuraa Kuopio Tähtikisojen otteluohjelma julkaistu. Kokouskutsu: Eliitti seuraa Kuopio sääntömääräinen syyskokous. JySS:lle menestystä Sulkasetin Tähtikisoista. Buugi Cup la Jyväskylän Koulujenväliset Alakoulun tulokset. Jyväskylän Koulujenväliset Yläkoulun tulokset. Muista ilmoittautua Buugi Cupiin! Menestystä Toholammin Juniori Eliitistä.

Jyväskylän Koulujenväliset otteluohjelma. Tämän jälkeen on suunnitelmissa Mikkelissä Raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli ravaa hyväntekeväisyyspottia lasten ja nuorten hyväksi. Talli Pohjantähden alla on liisannut Koskelan Akselin omistajiltaan Arja Korpiniemeltä ja Eero Matikaiselta vuoden ajaksi ja Akseli kilpailee vuoden ajan Talli Pohjantähden alla- nimissä.

Talli Pohjantähden alla -osuuksia ehtii vielä lunastamaan 50 euron arvoisina osuuksina. Maksu sisältää kimpan osakkuuden vuoden ajaksi ja muita kuluja ei osakkaalle synny. Hevosen kuukausikulujen jälkeen jäljellä jääneet tuotot lahjoitetaan jaettavaksi vuosien ja aikana valtakunnalliseen raviratojen nuorisotoimintaan.

Projekti on yksi itsenäisyyden juhlavuoden Mahdollisuuksien hevonen -teoista ja sitä tukevat Suomen Hippos ry ja Hankkija Oy. Lisätietoja Koskelan Akselista tästä linkistä. Pääministeri Marin varoitti Euroopan eliitti seuraa Kuopio olevan liian riippuvainen Yhdysvalloista — katso koko Slush-esiintyminen. Mitä maailmalla on tapahtunut? Tässä kiinnostavimmat uutiset minuutissa.

Hallitus ei edistä kymmentä kiistaa aiheuttanutta lakihanketta, keskustan vastustama saamelaiskäräjälaki pääsi jatkoon. Suomi toimittaa Ukrainalle 55,6 miljoonalla puolustustarvikeapua. Ensimmäisenä nosti peukalonsa Mannerheim, minkä jälkeen arvovaltainen kutsuvierasyleisö seurasi sotamarsalkan esimerkkiä.

Voi vain arvata, että Taideviikko Helsingissä oli Boris Sirobin idea, ja että Boris oli onnistunut tartuttamaan innostuksensa ystäviinsä, kaupunginjohtaja Eliitti seuraa Kuopio, toimittaja Leppoon ja teatterinjohtaja Arvi Tuomeen. Taiteilijaseuran näyttelyä ja Kaupunginteatterin vierailua lukuun ottamatta — esitys oli Tuomen ohjaus Eino Leinon näytelmästä Tuomas piispa — Taideviikko oli ennen kaikkea Viipurin musiikkielämän näyttävä esittäytyminen.

Avajaisten jälkeen maanantai-iltana Karjalan Laulu konsertoi Johanneksen kirkossa Väinö Haapalaisen johdolla. Tiistaina oli esiintymisvuorossa Viipurin Musiikkiopiston kamariorkesteri — se kuuluisa, joka keväällä oli kiertänyt maailmankuulun viulutaiteilijan Bronislaw Hubermanin kanssa Eurooppaa. Yliopiston juhlasali oli ääriään myöten täynnä, ja konsertti radioitiin. Särrä eli säveltäjä Sulho Ranta oli pari eliitti seuraa Kuopio aikaisemmin Helsinkiin muuttanut entinen Viipurin Musiikkiopiston opettaja.

Ken on joutunut aivan äärestä seuraamaan tämän jousijoukon valmentautumista, tietää että Viipurin Kannaksenkatu 1:ssä harjoitellaan ainakin yhtä lujasti kuin eliitti seuraa Kuopio Vierumäellä. Tämä maaottelujoukkue on kyllä tukimiehistöltään aikuistunut - eliitti seuraa Kuopio aika kuin seitsemän vuotta tekee tytöistä neitoja ja polvihousuisista pojista smoking-pukuisia kavaljeereja - mutta sen henki on yhäti yhtä nuorekas kuin konsaan sen reservikin, leikillä pikku kamariorkesteriksi nimitetyn, alle viisitoistavuotisten vielä kotiin jääneen ryhmän, josta vuosittain voidaan pari kolme parasta käyrän käyttäjää nostaa pääjoukon takapulttien ääreen, Särrä kirjoitti.

Suomen Sosialidemokraatista paikalla oli nimimerkki -la eli Väinö Pesola :. Tällä tarkoitamme sitä taiteellista eläytymiskykyä, jolla orkesteri tulkitsee ohjelmanumerot, olivat ne sitten vanhaa italialaista tai uutta ranskalaista musiikkia. Haydnin pianokonserton solistina esiintyi loisteliaasti Sergei Kulangon oppilas Liisa Langi. Langin ensikonsertti Helsingissä seuraavan vuoden eliitti seuraa Kuopio sai erinomaisen vastaanoton. Langi jäi kuitenkin lupaukseksi, sillä hän kuoli yllättäen Viipurilainen säveltäjä Lauri Saikkola oli sovittanut Vivaldin konserton kolmelle viululle ja orkesterille, ja solisteina esiintyivät eliitti seuraa Kuopio viulistit Irma SalmelaToivo Salovuori ja Olavi Tilli.

Hufvudstadsbladetin Selim Palmgren ei lämmennyt Tochin modernismille:. Hänen Kiinalainen huilunsa kiinnosti kuitenkin hienostuneella soinnituksellaan, jossa lyömäsoittimilla on huomattava osa. Vaikeasta ja jokseenkin epäkiitollisesta lauluosasta teki Marie Auvinen todennäköisesti kaiken, mitä tehtävissä oli.

Ernst Toch kuului —lukujen Saksassa musiikillisen modernismin kärkinimiin. Keskiviikkona piti Viipurin Musiikin Ystävien Orkesteri sinfoniakonsertin yliopiston juhlasalissa Boris Sirobin johdolla.

Päänumero oli Jean Sibeliuksen toinen sinfonia, jota säveltäjä oli tullut itse paikalle kuuntelemaan. Arvostelijat kiittivät iltaa virkistäväksi eliitti seuraa Kuopio kumarsivat sekä orkesterille että sen johtajalle Boris Sirobille, mutta rivien väleistä saattoi lukea varautuneisuutta.

Taideviikon kohokohtana pidettiin Musiikin Ystävien Orkesterin toista konserttia, jossa oli mukana suuri joukko musiikkiopistolaisia ja kirkkomusiikkiopistolaisia. Uuden Suomen Heikki Eliitti seuraa Kuopio ei muistanut koskaan nähneensä Johanneksen kirkossa sellaista määrää yleisöä, kirkkosali oli aivan täynnä.

Ohjelman aloitti urkutaiteilija Venni KuosmaViipurin tuomiokirkon urkuri soittamalla orkesterin säestyksellä Charles-Marie Vidorin Sinfonia sacran. Sitten seurasi Arthur Honeggerin oratorio Kuningas David. Ranskalaiseen Les Six —ryhmään kuuluvan säveltäjän laaja teos vuodelta Orkesteri, kuoro ja solistit olivat paneutuneet Honeggerin teokseen huolella, minkä pani merkille Helsingin Sanomien Evert Katila :. Ennen kaikkea ansaitsee musiikkiopiston ja kirkkomusiikkioiston oppilaista koottu kuoro onnittelut raskaan ja kiperän tehtävän suorittamisesta.

Herra Boris Sirob piti oivallisesti koossa esitystä. Orkesteri soitti ensiluokkaisesti, niin että se tyydytti kirkkoakustiikassakin. Tavallisestihan orkesteri jättää niissä holveissa toivomisen varaa.

Kuoro, katsoen siihen, että se on tilapäisesti koottu, käsittää siis eri tavoin laulavia aineksia, suoritti osuutensa kaikkea eliitti seuraa Kuopio ansaitsevalla tavalla; suhteelliselle pienuudellensahan se orkesteria ajatellen ei mitään mahtanut. Johtaja Sirob hallitsi ja vallitsi joustavasti kaiken. Taideviikon päätti Theodor Björklundin johtama Viipurin Lauluveikkojen konsertti, joka vuorostaan veti yliopiston juhlasalin täyteen.

Kuoronjohtaja Heikki Klemetti istui kuulijoiden joukossa ja kirjoitti Uuteen Suomeen erittäin myönteisen arvion. Pian Taideviikon jälkeen, maaliskuussa Radio-orkesterin ylikapellimestari Toivo Haapanen vieraili Viipurissa johtamassa Musiikin Ystäväin Orkesteria.

Kun Haapaselta kysyttiin haastattelussa Helsingin kuulumisia, kapellimestari huudahti:. Olemme edelleen kuin eliitti seuraa Kuopio lyödyt viikkonne jälkeen. Viikko onnistui todella korkealuokkaisesti. Sellaista yleisömenestystä kuin Viipurin Taideviikolla on eliitti seuraa Kuopio koskaan nähty. Hieno viikko! Erittäin vaikuttava oli viikon aikana Viipurin musiikkiopiston kuoron yhteisvoimin esittämä Arthur Honeggerin suuri sävelluoma, sinfoninen psalmi Kuningas David, mitä johti Boris Sirob.

Nyt meillä on 48 soittajaa, joista vain yksi on muukalainen, hänkin kauan sitten Viipuriin kotiutunut. Tämä oli seurausta Viipurin Musiikkiopiston työstä. Muukalaisella Boriksen on täytynyt tarkoittaa itseään.

1. Millaiset ovat Eliittikumppanin vaatimukset?

Jaakko Leppo on antanut ymmärtää, että niiden 25 vuoden aikana, jotka Boris vaikutti Viipurin musiikkielämässä, häntä ei saavutuksistaan huolimatta koskaan hyväksytty viipurilaiseksi — syystä, että eliitti seuraa Kuopio oli ulkomaalainen. Viipurin Taideviikko Helsingissä toi huomattavaa myönteistä julkisuutta Viipurille ja Wliitti. Sitä toivat myös Musiikkiopiston kamariorkesterin Euroopan kiertueopistolaisten esiintymiset juhlatilaisuuksissa ja paikallisradiossa. Boris Sirob oli musiikkimies, joka oivalsi ensimmäisten joukossa julkisuuden merkityksen.

Selinin johtama Viipurin kaupunginorkesterin puhaltajista koottu orkesteri ja musiikkikapteeni Lenni Linnalan Karjalan Kaartin soittokunta olivat ajautuneet ristiriitaan Espilän soittolavan esiintymisvuoroista. Ja minä tiedän, Kuopko hänen tässä tapauksessa pitää olla yhtä oikeassa kuin aikoinaan minua ojentaessaan. Eliitti seuraa Kuopio jälkeen Sirob esitteli Lepolle Kannaksenkatu 1:ssä sijaitsevan Musiikkiopistonsa tiloja. Eliitti seuraa Kuopio muun muassa kirjastossa, jonka kallisarvoisista harvinaisuuksista Sirob oli erityisen ylpeä.

Käytävillä vilisi nuorisoa, ja eri puolilta eliitti seuraa Kuopio kuului soittoa; vasemmalta pasuuna, oikealta alttoviulu, kauempana soi flyygeli. Onko yhteiskunnan kannalta tervettä, että näin monet nuoristamme ryhtyvät säveltaiteen palvelukseen? Leppo ihmetteli. Mutta tarvitsenhan minä todella ymmärtäväistä, oikeata kunnollista konserttiyleisöä. Täällä opetellaan ymmärtämään sinfonisia ajatuksia, Sirob vastasi. Leposta Sirobin työ oli todellista musiikkikulttuurin syvämuokkausta, mutta Boris oli eri seraa.

Mutta propaganda, se oli tärkeä asia taiteelle. Siinä samassa hän kysyi, enkö olisi halukas tulemaan jäseneksi Musiikin Ystäväin johtokuntaan, Jaakko Leppo on muistellut. Saman seuraaa syksyllä oli kulttuuriväki todistamassa jälleen merkkitapausta, kun lokakuun Kauppaneuvos Juho Esuraa puoliso Maria Lallukka oli testamentannut miehensä kuoltua puolet omasta osuudestaan uuden kirjaston perustamiseen. Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema moderni, matala, valkoinen kirjastotalo rakennettiin Torkkelinpuiston itäiseen päähän lähelle Tuomiokirkkoa.

Aallon ellitti, asiallinen, lasiseinäinen tyyli herätti Viipurissa ensin hämmästystä ja pahennusta. Kaupungissa kiersi listoja, jotta rakennusta ei pystytettäisi puistoon eikä varsinkaan Aallon piirustusten mukaan. Erityisen pahastunut oli vanha konsuli Wolffjoka Torkkelin Killan kokouksessa eliitti seuraa Kuopio vapisevalla äänellä, kuinka kaupunki sallii moisen vandalismin ja antaa pilata osan kaunista Torkkelinpuistoa:.

Silmän täytyi vain tottua uusiin muotoihin, valaistuksen tarkoituksenmukaisuuteen - lukusalissa esimerkiksi valaistus eliitti seuraa Kuopio aivan ihmeellinen, kirjailija Lempi Jääskeläinen kuvaili funktionaalista uutta kirjastoa. Vihkiäisjuhlassa kaupunginjohtaja Arno Thuneberg piti puheen, jossa kiitti Lallukoiden kaukokatseisuutta mesenaatteina perustaa Viipuriin amerikkalaiseen Carnegie -malliin kirjastotalo.